Navštivili sme les i more na jej festivale SWAPni alebo preTVOR

swapnito tvorí spolupráce

Naša spoluzakladateľka Adriána Tibenská zo swapnito navštívila upcyclistku les i more z nášho posledného swapu na jej 4-dňovom festivale - SWAPni alebo preTVOR. Rozprávali sme sa s Veronikou z les i more o jej príbehu pri TVORení les i more, a taktiež udržateľných a kreatívnych príležitostiach, ktoré v Trnave ponúkajú.

aabab1af-97a4-4206-91cf-207d4de7fe99jpg

Less is more, alebo les i more? Vypočuj si rozhovor, v ktorom zistíš ako vznikla značka les i more, a zisti čo skvelá ťa čaká v ateliéri, link: https://www.instagram.com/reel/C24k3ukL1JE/



Čo je to les i more?

Les i more pôsobí ako jeden z ateliérov otvorených verejnosti v Kreatívnom centre Trnava. Ponúka workshopy, na ktorých kreatívne prerába textil do rôznych nositeľných kúskov oblečenia, hračiek či iných upcyklovaných výrobkov. Jednou z hodnôt Veroniky je ekológia. Nesnaží sa ju komunikovať, ale môžete ju vidieť v každom detaile toho čo vyrobí. “V ateliéri mala detské hračky, z rôznych typov oblečenia. Dokonca vyrobila plyšáka z vnútornej strany bundy, či detskú súpravu asi zo štyroch typov oblečenia,” hovorí Adriána.



Festival SWAPni alebo preTVOR je edícia ZIMA. Aplikuje cirkulárnu ekonomiku v praxi inovatívnym spôsobom. V štyroch dňoch sa môžeš zapojiť do aktívneho preTVORenia odpadu cez preTVOR workshopy, na ktorých sa naučíš spracovať odpad vzniknutý práve zo SWAPU. Swapuje sa, a zároveň sa na workshopoch upcykluje nechcené oblečenie. Dokonca doobeda je program pre mamičky s deťmi, kde ste mohli objaviť Medveďa, čo špagety z trička papá. Už sa tešíme na edíciu JAR!

les i more 2jpg


Ako spraviť s dierou v tričku dieru dosveta? Jednoducho! Veronika vytvorila návod do každej domácnosti. Je to zakladač, na ktorom si detí aj dospelí vedia interaktívne potočiť kolečkom “v diere na tričku”, a vybrať pomôcku, napr. nožnice pomocou ktorých urobia premakanú scrunchies gumičku.


Kde nájdeš informácie o les i more?

Chceš sa dozvedieť viac o aktivitách les i more? Navštív ich web alebo sleduj ich sociálne siete: https://lesimore.sk/

Ak si chceš prečítať viac o udalosti priamo od les i more, môžeš tak urobiť tu: https://lesimore.sk/swapni-alebo-pretvor/


Zdroj obrázkov